Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Yemeği

Beykozlu

New member
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 350 -400 gram az yağlı kıyma
  • 1 fincan pirinç
  • 1/2 (yarım) fincan ince bulgur
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Tuz ,karabiber
  • 4 su bardağı su
Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limon suyu
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymamız yoğurma kabına alınır ,üzerine yıkadığımız pirinç eklenir.
  2. İnce biçimde doğradığımız ya da rendeden geçirdiğimiz soğanlar eklenir.
  3. Bulgur ,pirinç, tuz ve karabiber eklenerek yeterlice köfte halinde yoğurulur( pirinç ile kıymanın tam ölçüsü olması gerekmektedir pirinç fazla olursa köfteleri yuvarlayacağımız vakit tutmayabilir)
  4. Misketten biraz daha büyük biçimde yuvarlayıp şekillendiriyoruz.
  5. Bir tepsiye un ek ediyoruz.
  6. Yaptığımız yuvarlak köfteleri un ile döndürüyoruz.
  7. Öteki yandan patates ve havucumuzu küp küp doğruyoruz.
  8. Tenceremize sıvı yağ alıyoruz ,patatesi 3 dakika ,havucu da 5 dakika olacak biçimde kavuruyoruz.
  9. ondan sonrasındasında 4 bardak kadar sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
  10. 10 dk kaynadıktan daha sonra unları silkeleyip yuvarlağımız köfteleri yemeğimizin suyuna ekliyoruz.
  11. Bu sırada terbiyemiz için; yumurta sarısı ,un ve limonu karıştırıyoruz.
  12. Yemeğimizin suyundan terbiyeye ek edip açıyoruz.
  13. Kaynayan yemeğimizin altını kısıp kesmemesi için yavaşça yemeğimize karıştırarak katıyoruz.
  14. 3-5 dk kaynadıktan daha sonra kapatıyoruz.
  15. Son olarak üzerine maydanozla servis yapıyoruz.
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst