Curry coştu, Warriors seriye galibiyetle başladı

Felaket

New member
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Batı Konferansı play-off final serisinin birinci maçında Dallas Mavericks’i 112-87 yenen Golden State Warriors, seride 1-0 öne geçti.
NBA play-off’larına tek müsabakayla devam edildi. Olağan dönemde Batı Konferansı’nı üçüncü sırada tamamlayan Warriors ile dördüncü bitiren Mavericks, Chase Center’da karşılaştı.
Uygun savunma yaptığı çabayı baştan sona üstün götüren konut sahibi Warriors, rakibini 25 sayı farkla mağlup etti.
Warriors’ta all-star Stephen Curry 21 sayı ve 12 ribauntla “double-double” yaparken, Andrew Wiggins 19 sayı ve 5 ribaunt, Jordan Poole 19 sayı, Klay Thompson 15 sayı ve 5 ribaunt, Draymond Green 10 sayı ve 9 ribauntla galibiyette hisse sahibi oldu.
Mavericks’te all-star Luka Doncic 20 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle grubunun en tesirli ismi olurken, Spencer Dinwiddie 17, Jalen Brunson 14, Reggie Bullock 12 sayıyla gayret etti.
NBA’de dönemin en düzgün çaylak kadroları aşikâr oldu
Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) 2021-22 döneminde forma giyen en yeterli çaylak oyunculardan kurulan iki grup duyuruldu.
NBA’den yapılan açıklamaya bakılırsa, spor muharrirleri ve yayıncıların oylarıyla yapılan değerlendirmenin akabinde dönemin en düzgün iki çaylak kadrosu belirlendi.
Dönemin en düzgün çaylak oyuncusu seçilen Toronto Raptorslı Scottie Barnes’ın yer aldığı birinci grubun birinci 5’indeki öbür oyuncular, Cade Cunningham (Detroit Pistons), Evan Mobley (Cleveland Cavaliers), Franz Wagner (Orlando Magic) ve Jalen Green (Houston Rockets) oldu.
İkinci çaylak grubun birinci ilk 5’inde ise Herbert Jones (New Orleans Pelicans), Josh Giddey (Oklahoma City Thunder), Bones Hyland (Denver Nuggets), Ayo Dosunmu (Chicago Bulls) ve Chris Duarte’ye (Indiana Pacers) yer verildi.
Houston Rockets formasıyla NBA’de birinci dönemini tamamlayan ulusal oyuncu Alperen Şengün ise ikinci grup takımı için 13 oy almasına karşın birinci 5’e giremedi.
 
Üst