Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması

Beykozlu

New member
Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
  • Yanına ketçap mayonez
Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birincinin patates soyulur dilimlenir az bir suyla 5 dakika haşlanır ve haşlanan patatesleri süzüp kaba alınır tuz, nişasta eklenir yeterlice ezecekle ezilir.
  2. çabucak sonrasında üzeri streçlenir 5 dakika buzdolabında dinlendirilir ve alınır.
  3. Ceviz büyüklüğünde alınır tezgahta rulo yapılır yağımızı kızdırıp 3 çer tane yağda kızartılır.
  4. Rulolar bite ne kadar bu süreci yaparız ve yağını çeksin diye havlu peçeteye dizeriz.
  5. Akabinde servis yapılacak tabağa dizilir yanına ketçap mayonez temalıp servis edilir.
Afiyet olsun şimdiden ????

Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst