Cadılar Bayram Kurabiyesi

Beykozlu

New member
Cadılar Bayram Kurabiyesi Tanımı İçin materyaller


  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 gr vanilya
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
Cadılar Bayram Kurabiyesi Nasıl Yapılır?


  • Pudra şekeri, un, vanilya, tarçın, zencefil, nişasta ve unu bir kapta harmanlayıp başka bir kaba eleyerek alın.
  • Kuru materyalleri elediğiniz kaba tereyağı, margarin ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamı aldığında 10 dakika hamuru dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru açarak istediğiniz formlarda kesin.
  • Fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Bu sırada renkli şeker hamurunu biraz nişasta ile açarak kurabiye boyutlarında kesin ve kurabiyelerin üzerine yerleştirerek süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Püf Nokta

  • Şeker hamuru ve kurabiye birbirine yapışsın diye ortaya kesinlikle su sürün.
  • Şeker hamuru erimemesi için kurabiye soğuduktan daha sonra şeker hamuru ile birleştirin.
 
Üst