Brokoli Graten

Beykozlu

New member
Brokoli Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram brokoli
  • 1 adet havuç
  • 6-7 adet patates (küçük boy)
Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 su bardağı süt
  • Muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi
Brokoli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patates ve havucu soyup dilimleyin.
  2. Brokoliyi kesimlere ayırıp hepsini farklı başka tuzlu suda yavaşça yumuşayana kadar haşlayıp tepsiye dizin.
  3. Ortalara bir avuç kaşar peyniri koyun.
  4. Beşamel sosu için tereyağını eritip içine unu ek edin ve yavaşça un kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Üzerine soğut süt ve kremayı döküp karıştırın.
  6. Son olarak tuz ve baharatları ek edin ve koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Beşamel sosu sebzelerin üzerine gezdirip üzerine kaşar peyniri rendesi koyun.
  8. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Brokoli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst