Beykozlu
New member
Bol Ekşili Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet pırasa
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet mandalina
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağını salçayı ve doğranmış sarımsakları ekleyip sarımsağın kokusunu hissedinceye kadar ocakta tutup altını kapatalım. İnce doğradığımız pırasaları tencereye yayalım üzerine yaklaşık 2 tatlı kaşığı kadar tuz serpelim.
- Sırasıyla limonun suyunu nar ekşisini ve mandalinanın suyunu ekleyelim karabiber ve pul biberi de ekledikten daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri yayalım. Suyunu sıktığımız limonu dilimleyip üstüne ekleyelim.
- En sonunda 2 su bardağı suyu ekleyip hiç karıştırmadan kapağını kapatıp orta ateşte pirinçler ve pırasalar pişip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Piştikten daha sonra karıştırıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.