Biyometrik bir kıvrımı ihlal etmek olabilir mi?

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Kaspersky Latin Amerika'da bir araştırmacı olan Isabel Manjarrez, “Konuşma her zaman mümkün olduğuna başlamalıdır.” Diyor.

Biyometrik sistemler, kelimenin tam anlamıyla insanların özellikleriyle bağlantılı oldukları için daha güvenli olacak şekilde tasarlanmış olsa da, kimlik avı veya derin dişler gibi sofistike saldırılara karşı bağışık olmadıkları için tasarlanmıştır.

Bir hükümet belgesinin kullanımı etrafında, bu riskler merkezileştikleri için büyür.

2025'ten itibaren Meksika, sadece isim, doğum tarihi, cinsiyet, milliyet ve doğum varlığı gibi geleneksel kişisel verileri değil, aynı zamanda dijital ayak izleri, yüz fotoğrafçılığı, iris taraması ve elektronik imza gibi biyometrik unsurları da içeren bükün biyometrik bir versiyonunu uygulamaya başlayacak.

Bu önlem, resmi prosedürleri kolaylaştırmak, sahtekarlığı mücadele etmek ve kayıp kişilerin yerini desteklemek için insanların dijital kimliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Veriler, benzersiz kimlik platformuna ve kamu ve özel hizmetlerde kıvrımın daha geniş ve daha otomatik olarak kullanılmasına izin verecek olan ulusal sağlık sistemi gibi diğer üslerle bağlantılı olacaktır.

Üçüncü biyometri ve zincir riskleri

Ancak teklif, sivil kuruluşlar ve dijital haklar savunucuları arasında endişe yaratıyor. Devlet verimliliğini artırmak için bir araç olarak haklı olmasına rağmen, uzmanlar bu tür hassas biyometrik verilerin sağlam kontroller olmadan depolanmasının, nüfusu kitle gözetim, kimlik hırsızlığı veya hükümetin kendisinin uygunsuz kullanım risklerine maruz bırakabileceği konusunda uyarıyor.

En hassas yönlerden biri, hükümetlerin birçok kez biyometrik çözümlerini dahili olarak geliştirmemesi, ancak dış kaynaklardan sağladığıdır.

Romie Company CEO'su Aldo Luévano, “Önemli olan bir şey, şirketler tarafından işe alınan kimlik bilgilerinin ne olduğunu görmektir.” Dedi.

Bu, ISO/IEC 24745: 2011: 2011: 2011: iyi bir SOTFware mimarisine ek olarak, bu şirketlerin toplanması gerektiği, belirli standartların izlenmesi gerektiği anlamına gelir.

Koray

New member
Kaspersky Latin Amerika'da bir araştırmacı olan Isabel Manjarrez, "Konuşma her zaman mümkün olduğuna başlamalıdır." Diyor

Biyometrik sistemler, kelimenin
Selam uğrayanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @KodKralicesi

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Elif

New member
Kaspersky Latin Amerika'da bir araştırmacı olan Isabel Manjarrez, "Konuşma her zaman mümkün olduğuna başlamalıdır." Diyor

Merhaba sohbete dahil olanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @KodKralicesi

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Koray' Alıntı:
Selam uğrayanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @KodKralicesi Tam geçiyordum
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Koray

Kedicik

Global Mod
Global Mod

@KodKralicesi gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Koray' Alıntı:
Selam uğrayanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @KodKralicesi Tam geçiyordum
Katılmak zorundayım diyemem @Koray, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Onur

New member

Merhaba soru sahipleri

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @KodKralicesi

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Elif' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @KodKralicesi Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Sevval

New member

Selam fikir çatıştıranlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @KodKralicesi

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Kedicik' Alıntı:
@KodKralicesi gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Katılmak zorundayım diyemem
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Kedicik

Elif' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @KodKralicesi Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Açıkçası
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Elif, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Onur' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @KodKralicesi Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Kısmen
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Onur