Biden’dan silahlı şiddet hareketlerinin önlenmesi için Kongre’ye davet

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Biden, yazılı iletisinde, Kaliforniya’nın Half Moon Bay bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerini iletti.


Kaliforniyalıların son devirde ikinci defa ‘anlamsız bir silahlı şiddet eylemi’ niçiniyle sevdiklerinin yasını tuttuklarına işaret eden Biden, bahisle ilgili İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü ve mahallî yöneticiler ve Half Moon Bay’de yaşayanlara federal hükümetin tam takviyesinin sağlanması talimatını verdiğini kaydetti.


Biden, dün milletvekili Dianne Feinstein ile atak silahlarını satın alma yaş sonunu 21’e yükselten yasa tasarısını gündeme getirdiklerini hatırlattı.


‘ABD’deki silahlı şiddet belasının daha kuvvetli adımlar atmayı gerektirdiğini’ tabir eden Biden, bu kapsamda Kongre’nin her iki kanadına da Taarruz Silahları Yasağı yasa tasarısını onaylayarak Amerikalıların güvenliği için adım atmaları davetinde bulundu.


ABD’de dün Kaliforniya eyaletinin San Mateo ilçesinde iki fidanlıkta düzenlenen silahlı akınlarda 7 kişi ölmüştü. 21 Ocak’ta da Los Angeles’ın yaklaşık 10 kilometre doğusundaki Monterey Park’ta da Ay takvimine dayalı yeni yıl kutlamaları sırasında gerçekleştirilen silahlı hücumda 11 kişi ölmüş, hayli sayıda kişi yaralanmıştı.
 
Üst