Beyaz Saray Sözcüsü Psaki 13 Mayıs’ta misyonundan ayrılıyor: Yerini yardımcısı Jean-Pierre alacak

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin 13 Mayıs’ta misyonundan ayrılacağı ve yerine yardımcısı Karine Jean-Pierre’in atandığı bildirildi.


Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Psaki’nin 13 Mayıs’ta bakılırsavinden ayrılacağı açıklandı.


ABD Lideri Joe Biden ise yaptığı açıklamada, “Karine Jean-Pierre’in bir daha sonraki Beyaz Saray Sözcüsü olacağını duyurmaktan gurur duyuyorum” sözünü kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki
© REUTERS / Jonathan Ernst

Jean-Pierre’in Beyaz Saray’a tecrübesi, yetenekleri ve güvenilirliği ile hizmet ettiğini belirten Biden, “Psaki, Beyaz Saray Brifing Odasına terbiye, hürmet ve nezaketi geri getirerek bir standart oluşturmuştu. Jen’e Amerikan halkıyla direkt ve düzgün irtibatını sürdürürken esprili halini da devam ettirdiği için teşekkür ederim” bildirisini verdi.


Öte yandan eski ABD Lideri Donald Trump tarafınca Beyaz Saray’daki işinden çıkarılan Anita Dunn’un da Biden’ın başdanışmanı olacağı aktarıldı.


Psaki: Birinci siyah bayan ve açıkça LGBTQ+ olan birinci kişi olacak


Psaki, Twitter üzerindne yaptığı paylaşımda, ABD Lideri Biden, First Lady Jill Biden ve ailesine minnettar olduğunu vurgulayarak, şu sözleri kullandı:


“Ancak bugün Karine Jean-Pierre hakkında; bu yüzden yakında her gün kürsünün ardına geçecek bu olağanüstü bayan hakkında birkaç niyet; Beyaz Saray Basın Sözcülüğü olarak bakılırsav yapan birinci siyah bayan ve açıkça LGBTQ+ olan birinci kişi olacak. Temsiliyet büyük bir değer taşıyor. O, biroldukca kişinin sesi olmakla kalmayıp bununla birlikte birfazlaca kişinin nitekim mümkün olanlarla ilgili daha büyük hayaller kurmasını sağlayacak.”


Psaki , açıklamasını “Kendi şeklini, parlaklığını ve zarafetini kürsüye taşırken ışıldamasını görmek için sabırsızlanıyorum” tabirleriyle noktaladı.

I can’t wait to see her shine as she brings her own style, brilliance and grace to the podium.

— Karine Jean-Pierre (@PressSec) May 5, 2022
 
Üst