Beykozlu
New member
Beyaz Lahana Sarması (Pratik Kesimli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
- 3 su bardağı pirinç (Ben kırık pirinç kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda derin bir tencereye kaynaması için su ek edip ocağa koyalım.
- Lahanayı birinci üçe uzunluktan keselim.
- Kenar kısımlarını 2 kesim, orta kısmını 3 modül olacak biçimde keselim.bu biçimdelikle sararken de kolay oluyor, haşlarkende .
- Kaynayan suda 5 dakika kadar pişirelim.
- Ayrı bir kapta soğuk su bulunduralım.
- Pişen lahanaları soğuk suya alıp süzelim.Yoksa fazlaca çabuk yumuşuyor.
- İç harcı için soğanı sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Yağda kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
- Ardından birinci ek edelim. Karıştırıp ince doğranmış maydanozu ek edelim.İç harcı hazır.
- Lahana yapraklarından alıp saralım.
- Tencereye dizelim.
- Üzerini geçecek kadar su ek edip tuzunu atalım.
- Kaynayınca altını kısalım.
- Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı yağda uygunca kavuralım.
- Karamelize kıvamına gelince sarmanın üstüne ek edelim.
- Suyunu denetim edelim. Az daha sıcak su eği yapalım.
- Pişince altını kapatalım.Afiyet olsun ????Katık lezzet katıyor. tavsiye ederim.Arzu etmeyen direk yağ ek edebilir