Beyaz Lahana Sarması (Pratik Kesimli)

Beykozlu

New member
Beyaz Lahana Sarması (Pratik Kesimli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
İç harcı için

  • 3 su bardağı pirinç (Ben kırık pirinç kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 demet maydanoz
Üzerine katık için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
Beyaz Lahana Sarması (Pratik Kesimli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda derin bir tencereye kaynaması için su ek edip ocağa koyalım.
  2. Lahanayı birinci üçe uzunluktan keselim.
  3. Kenar kısımlarını 2 kesim, orta kısmını 3 modül olacak biçimde keselim.bu biçimdelikle sararken de kolay oluyor, haşlarkende :).
  4. Kaynayan suda 5 dakika kadar pişirelim.
  5. Ayrı bir kapta soğuk su bulunduralım.
  6. Pişen lahanaları soğuk suya alıp süzelim.Yoksa fazlaca çabuk yumuşuyor.
  7. İç harcı için soğanı sarımsağı ince ince doğrayalım.
  8. Yağda kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
  9. Ardından birinci ek edelim. Karıştırıp ince doğranmış maydanozu ek edelim.İç harcı hazır.
  10. Lahana yapraklarından alıp saralım.
  11. Tencereye dizelim.
  12. Üzerini geçecek kadar su ek edip tuzunu atalım.
  13. Kaynayınca altını kısalım.
  14. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı yağda uygunca kavuralım.
  15. Karamelize kıvamına gelince sarmanın üstüne ek edelim.
  16. Suyunu denetim edelim. Az daha sıcak su eği yapalım.
  17. Pişince altını kapatalım.Afiyet olsun ????Katık lezzet katıyor. tavsiye ederim.Arzu etmeyen direk yağ ek edebilir
    🙂
Beyaz Lahana Sarması (Pratik Kesimli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst