Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma

Beykozlu

New member
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2/3 adet orta uzunluk patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 300 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
Beşamel sos için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları yemeklik biçimde doğrayalım sıvı yağda pembeleşene kadar pişirelim. Kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
  2. Salçasını ek edin.
  3. Mantarları temizleyerek iri iri doğrayın ve kıymaya ek edin.
  4. Mantarlar suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirmeye devam edin.
  5. Son olarak maydanozu, tuzu ve karabiberini ek edip bir iki çevirdikten daha sonra ocaktan alın.
  6. Patatesleri soyarak fazla kalın olmayacak halde dilimleyin.
  7. Fırın tepsisini yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin.
  8. Üzerine kıymalı mantarlı harçtan serin ve 1 çay bardağından az kadar sıcak su ek edin.
  9. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
  10. 200 derece fırında 30/35dakika pişirin. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst