Beykozlu
New member
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2/3 adet orta uzunluk patates
- 250 gram kıyma
- 1 adet iri kuru soğan
- 300 gram mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklik biçimde doğrayalım sıvı yağda pembeleşene kadar pişirelim. Kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Salçasını ek edin.
- Mantarları temizleyerek iri iri doğrayın ve kıymaya ek edin.
- Mantarlar suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Son olarak maydanozu, tuzu ve karabiberini ek edip bir iki çevirdikten daha sonra ocaktan alın.
- Patatesleri soyarak fazla kalın olmayacak halde dilimleyin.
- Fırın tepsisini yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin.
- Üzerine kıymalı mantarlı harçtan serin ve 1 çay bardağından az kadar sıcak su ek edin.
- Tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
- 200 derece fırında 30/35dakika pişirin. Afiyet olsun.