Beykozlu
New member
Arpacık Soğanlı Soslu Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet kabak
- 2 adet patates
- 6-7 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapılışı sebzelerin hepsini soyup yıkayalım. Başka farklı kaplara uzunlamasına dilimleyip kenara alalım
- Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım arpacık soğanların kabuklarını temizleyip kenara alalım.
- Kızgın sıvı yağında evvel patatesleri daha sonra başka zerzevatları sırasıyla kızartalım.
- En son arpacık soğanları yavaşça kızartıp alalım.
- Küçük tavada doğranmış domatesleri ezilmiş sarımsakları ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip beş on dakika kadar pişirelim.
- Büyük servis tabağının kenarlarına kızarmış zerzevatları dizelim.
- Ortasına pişen domates sosunu döküp üzerine kızarmış arpacık soğanları ek edelim.