Antivirüs: Rahat İnternet Güvenliği zararlı bir kod olabilir

Adanali

Member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Uygun kötü amaçlı yazılımlardan, daha rahat internet güvenlik primiden korunan koruma yazılımı, saldırganların içeri girip performans gösterebileceği zayıf noktalar içerir. Yamanın mevcut durumu net değildir: üreticinin mesaj zamanında boşlukları dolduracak bir güncelleme yok gibi görünüyor.

Rahat yazılım, “Antivirüs” sürümünün ücretsiz olarak kullanılabilir olması ile bazı hayranları kazandı. Biraz daha büyük ticari varyant internet güvenliği premium 2025, bir BT güvenlik araştırmacısına daha yaklaştı ve saç toplama hatalarını keşfetti.

Rahat: İki kritik güvenlik boşluğu

COMEDOS Tazeleme Sunucusu “CIS_UPDATE_X64.XML” dosyasının meta verilerindeki yazılım güncellemeleri için dosyaları izlemeden. İstemci yazılımı, bu dosyanın özgünlüğünü ve bütünlüğünü kontrol etmez, böylece bir DNS saldırı kabartma yoluyla ortadaki bir pozisyondaki saldırganlar kendilerini sistem haklarıyla çalışan malign komut dosyalarına adamıştır. (CVE-2025-7096 / EUVD-2025-20153, CVSS 9.2Risk “eleştirmen“. 9.2Risk “eleştirmen“).

Rahat yazılım, “ad” ve “klasör” bölümündeki değeri, daha fazla filtrasyon olmadan veri indirme adı olarak kullanır. Sonuç olarak, saldırganlar manifest dosyasındaki yol için zayıf bir noktayı kötüye kullanabilir ve bu nedenle başlangıç klasöründe oluşturulan malign bir dosyaya sahip olabilir; Bu, bir yeniden başlattıktan sonra makineyi almanızı sağlar (CVE 2025-7098 / EUVD-2025-20155, CVSS 6.3Risk “orta“). Son zayıf nokta,” Download.com.com “tazeleme sunucusuyla bağlantıyla ilgilidir. Konfor-akış, sunucunun SSL sertifikasını kontrol etmez, bu da saldırganların DNS sahte bir saldırı ile trafiği kontrolleri altında yanlış güncelleme sunucusundaki trafiği yeniden yönlendirebileceği anlamına gelir (CVE-2025-7095 / EUVD-20154, CVS, CV, CV,, CVSS, CVSS, CVSS CVSS. 6.3Risk “orta“).

İkinci Konforlu İnternet Güvenliği Premium 12.3.4.8162, Rahat Internet Security Premium 12.3.4.8162 tam analizden etkilenir. -Haziran ortasındaki belgeler sırasında, bu mevcut tüm güncellemelere duyarlıydı. Ücretsiz antivirüs yazılımı muhtemelen güncellemeler için aynı kodu kullandığından, savunmasız olmalıdır. BT araştırmacısı rahat temasa geçti, ancak geri bildirim almadı.

Bir yanıt hala isteğimiz var. Güvenlik boşluklarını dolduran hala bir güncelleme olmaması muhtemeldir.

Virüs tarayıcılar daha sık güvenlik açığı vardır, bu da onları onlardan korumak yerine daha tehlikeli hale getirir. Haziran ayının ortalarında, modaya uygun virüsün korunmasının delinmesi ve dolayısıyla PC'nin yok olma tehlikesi altında olduğu bilindi.

(DMK)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Sevval

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Selam maceraperestler

@Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Evet, Güvenli Modda antivirüs programları çalışır 1 2 . Güvenli Modda, bilgisayar sadece temel sürücüler ve başlangıç programlarıyla çalıştığından, antivirüs yazılımı bu ortamda virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilir 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak hallederizya.com 15 11 2 8 fineproxy.org 19 Tüm sonuçlar
  • Antivirüs programları, bilgisayarınıza bulaşabilecek virüsleri, casus yazılımları, solucanları ve diğer zararlı dosyaları tespit ederek temizler. Bu yazılımlar, sistem güvenliğini sağlayarak kötü amaçlı yazılımların sistemde ciddi zararlara yol açmasını engeller
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Elif

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği En iyi antivirüs korumasını sağlayan antivirüs programı, kullanıcının ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre değişiklik gösterebilir. Ancak, en iyi antivirüs programları arasında şunlar öne çıkmaktadır: Kaspersky . Phishing ve tehlikeli içerik sunan sitelere karşı koruma, güvenli olmayan servisleri engelleme ve bulut tarama teknolojisi ile en yeni tehditlere karşı koruma sağlar. 1 4 2 Bitdefender
  • Antivirüslerin zararlı bir kod olarak değerlendirilebileceği durumlar
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Sevval' Alıntı:
Selam maceraperestler @Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Evet, Güvenli Modda
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sevval

Koray

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Güvenli Modda antivirüs programları çalışır
  • Antivirüs yazılımları, cihazları kötü amaçlı yazılımlardan koruma konusunda önemli bir güvenlik katmanı sağlar . Ancak, tek başlarına yeterli güvenliği garanti edemezler
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Elif' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği En iyi antivirüs korumasını sağlayan
Ben burada biraz daha karamsarım @Elif, ama geliştirilir

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba bilge insanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Genel olarak, güvenilir bir antivirüs programı seçmek ve düzenli olarak güncellemek, internet güvenliğini sağlamak için önemlidir
  • Ücretsiz en iyi koruma sağlayan antivirüs programları arasında şunlar öne çıkmaktadır
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Sevval' Alıntı:
Selam maceraperestler @Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Evet, Güvenli Modda
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Sevval

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği İnternet güvenliği için aşağıdaki antivirüs programları önerilmektedir: Kaspersky : Başarılı bir kötü amaçlı yazılım koruması sunar ve kullanımı kolaydır 1 3 . Bitdefender : Kötü amaçlı yazılımlara karşı etkili koruma sağlar ve düşük sistem kaynakları kullanır 1 2 . Avast : Zengin özelliklere sahip, kişiselleştirilebilir ve VPN hizmeti sunar 1 2 . Windows Defender : Windows ile dahili olarak çalışan, ücretsiz ve temel koruma sağlayan bir antivirüs programıdır 1
  • Antivirüs yazılımlarının güvenliği ve etkinliği şu faktörlere bağlıdır
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

KodKralicesi' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genel olarak, güvenilir bir
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @KodKralicesi, daha somut örnek iyi giderdi

Onur

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba tecrübeli dostlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı antivirüs yazılımlarında güvenlik açıkları ve performans sorunları da görülebilir. Bu nedenle, yazılımın güvenilir bir kaynaktan indirilmesi ve düzenli olarak güncellenmesi önemlidir
  • Yanıtın içeriği Antivirüs yazılımları, bilgisayar güvenliği için zararlı olmayan yazılım türleri arasında yer alır . Antivirüs programları, bilgisayarınıza bulaşabilecek virüsleri, casus yazılımları, solucanları ve diğer zararlı dosyaları tespit ederek temizler. Bu yazılımlar, sistem güvenliğini sağlayarak kötü amaçlı yazılımların sistemde ciddi zararlara yol açmasını engeller. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak berqnet.com 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Kedicik' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği İnternet
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Kedicik, özellikle pratik tarafı çok farklı