Alman Yüksek Teknoloji Gündemi: IA ekonomik üretimin yüzde 10'unu getirmelidir

Adanali

Member

1. Alman Yüksek Teknoloji Gündemi: IA ekonomik üretimin yüzde 10'unu getirmelidir

Yüksek teknoloji gündemiyle, federal hükümet Handelsblatt tarafından bildirildiği gibi Almanya'yı altı alanda en yüksek seviyelere getirmek istiyor. Yapay zeka, kuantum hesaplaması, mikroelektronik, füzyon araştırması, nötr hareketlilik ve biyoteknoloji alanlarına toplam 5.5 milyar avro yatırılmalıdır. Bu, Handelsblatt için mevcut olan Federal Araştırma Bakanlığı'nın strateji belgesinin taslağından ortaya çıkıyor. Araştırma Bakanı Dorothee Bär (CSU) geçen hafta projeye önümüzdeki hafta bir kararın verilebileceğine dair diğer federal bakanlıklara oy vermesini sağladı.

“Almanya'da Yapıldı” Yeni Teknolojiler yine ülkemizin markası olmalı “, Handelsblatt raporuna göre, strateji stratejidir. Federal hükümet, çapa bilimi ve ekonominin ortak olarak ortak-özel ortaklıkları şeklinde bir ortağı olarak ilerlemek istiyor. İlk önlemler zaten 2025'te başlamalı ve” işitsel inovasyon kültürü “uzun vadede açığa çıkmalıdır.

AI ile daha fazla ekonomik üretim

Diğer şeylerin yanı sıra, “yeni neslin yapay zeka modelleri için büyük ölçekli finansman girişimleri planlanmaktadır”. Evrensel okullar, IA ve başlangıçtaki en iyi ağ önde gelen araştırma enstitüleri için işleme becerileri, veri ve beceri altyapıları oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle iddialı hedef: 2030'a kadar, Alman ekonomik üretiminin yüzde 10'u yapay zekaya dayanarak üretilmelidir. Yapay zekanın kullanımı için önemli alanlar robotik, tıp, hatta otomotiv ve kimya endüstrisi gibi klasik Alman kilit endüstrileridir.

Bu yapay zeka patlaması için önemli bir altyapı olarak, federal hükümet de ülkedeki AB fonlarıyla inşa edilen gigafactories'i görüyor. Taslak, “Şirkete giriş -2027'nin yarısı için planlanıyor” diyor. Bununla birlikte, AB'nin yapay zeka fabrikalarının inşasını teşvik etmek istediği yerlerde henüz açık değildir. 16 üye ülkenin 76 şirketi ve kuruluşu, 60'a kadar gigafactories oluşturmak için Haziran ayı sonunda kilit tarihte faiz dile getirdi. AB önümüzdeki yıllarda 230 milyar avro harcamayı planlıyor.

Bir numaralı çip üretim sitesi?

Federal hükümetin yarı iletken endüstrisi ile de çok şey var: “Almanya'ya yeni yongalar getiriyoruz ve Almanya'yı bir numaralı çip üretimi olarak enstitüyoruz”. 2026'da verimli yapay zeka çiplerinin geliştirilmesine rehberlik etmesi gereken bir “Yetkinlik Merkezi çipinin tasarımı” oluşturulmalıdır. Federal hükümet, özellikle AI cipsleri için Almanya için fırsatları belirledi.

Bu ülkede, yarı iletken üretimi için ön ekipman ve ürünler de oluşturulmalıdır. “En az üç yeni eser” bunun için teşvikler ve uluslararası teknolojik liderlerle ortaklıklar yaratmalıdır. Üçüncü taraflara bağımlılık da azaltılmalı ve uluslararası rekabette önemli beceriler ülkede tutulmalıdır.

Dünya Mercato Hesaplama ve Kuantum Füzyon Başkanı

Kuantum hesaplamasında, federal hükümet 2030 “kuantum bilgisayarların en yüksek Avrupa seviyelerinde mevcut olduğunu” varsayıyor. “Misyonun önderliğindeki donanım rekabeti” bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olmalıdır. Federal hükümet ayrıca kuantum bilgisayar satın alırken enstitüleri ve yüksek performanslı veri merkezlerini araştırmaya yardımcı olmak istiyor – bir pozisyon rekabeti doğru adayları belirlemektir. Zaten 2025'te kuantum iletişimini test etmek için ilk Alman araştırma uydusu, 2026'da bir saniye olan uzaya gitmek.

Rapora göre, dünya pazarı liderliği nükleer füzyon umuyor. Yıl sonuna kadar, Almanya'daki ilk Birleşme Merkezi'nin geliştirilmesi için bir plan olmalıdır. Buna ek olarak, hükümet rüzgar türbinleri, fotovoltaikler, pil koruma, jeotermal ve hidrojen enerjisi üzerine araştırmaların teşvik edilmesiyle nötr iklim enerjisinin gelişimini hızlandırmak istiyor.

Nötr iklim hareketliliği ile amaç, geri dönüşüm de dahil olmak üzere 2035 yılına kadar Almanya'da rekabetçi pil üretimini kurmaktır. 2026'dan bu yana, bir pil yeterliliği kümesi buna yol açmalıdır. Ancak e-yakıt da finanse edilmelidir. Federal hükümet de “yarının tıbbının gelişiminde egemenlik” ve daha iyi mahsuller ve bitkilerin biyoteknolojideki finansman önlemlerinden daha fazla korunmasını umuyor.

Tüm bu yüksek teknoloji yaklaşımları haline gelen şey de değerlendirilmelidir: Stratejideki Handblats'a göre, dijital gösterge paneli ile “360 -Derece Yüksek Tech İzleme” ilerleme gösterecektir.

(AXK)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!