ABD’den Ukrayna’ya 80 ton silah sevkiyatı daha

Kedicik

Global Mod
Global Mod
ABD, evvelki gün gerçekleştirdiği 90 tonluk ölümcül silah sevkiyatından daha sonra Ukrayna’ya bir daha silah gönderdi.


Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Twitter hesabındaki açıklamasında, “İkinci kuş da Kiev’de! ABD’deki dostlarımızdan Ukrayna’nın savunma hünerlerinin artırılması için 80 tondan fazla silah geldi ve bu son sevkiyat değil” tabirlerini kullandı.

The second bird in Kyiv! More than 80 tons of weapons to strengthen Ukraine's defense capabilities from our friends in the USA! And this is not the end
😌
🇺🇦
🤝
🇺🇸

P.S. the cargo arrived under dependable protection
🐶
@WhiteHouse @congressdotgov @USEmbassyKyiv @UKRintheUSA pic.twitter.com/ReNaj9tRds

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) January 23, 2022



ABD, savunma muhtaçlıkları için Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek yardım ayırdı. ABD’nin 2021 yılında ülkeye yaptığı askeri yardım hacmi rekor seviyeye ulaşarak 650 milyon dolar oldu. Ukrayna, 2014 yılından bu yana 2.7 milyar dolarlık yardım aldı.


ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıyeten bugün ‘Rusya’nın askeri harekette bulunması riski olduğu’ tezleri niçiniyle Ukrayna’daki ABD’li diplomatların ailelerinin tahliye edilmesi talimatı verdi.


Kiev’deki büyükelçilik çalışanlarının bir kısmı da istekli olarak ülkeden ayrılabilir. ABD vatandaşlarına da Ukrayna’dan ayrılmaları, Rusya’ya gitmemeleri tavsiye ediliyor. Washington, Rusya’nın her an Ukrayna’ya saldırabileceğini ileri sürüyor. Moskova ise bu argümanları reddederken, askeri provokasyonların gerçekleştirilmesi mümkünlüğünü da dışlamıyor.
 
Üst