Android: Thunderbird için Exchange desteği geliyor

Adanali

Member
Halen geliştirme aşamasında olan Android için Thunderbird e-posta istemcisi, Exchange sunucularını destekleyecek ancak en azından öngörülebilir gelecekte eklentileri olmayacak. Thunderbird geliştiricileri bunu topluluğun en sık sorulan sorularına yanıt olarak duyurdu. Açık kaynaklı K9 e-posta istemcisini Thunderbird'ün Android sürümüne entegre etmek için 2022'den beri çalışmalar sürüyor. K9'un baş geliştiricisi de aramızda.

Duyuru



Geliştiriciler, Rust'ta yazılan Thunderbird masaüstü istemcisindeki Exchange uygulamasının, kodun Android istemcisinde ortak bir kitaplık olarak kullanılmasına olanak sağlayacağını söyledi. Thunderbird masaüstü için Yerel Exchange desteğinin Temmuz ayında ESR 128'e ulaşması bekleniyor. Takvimlerin ve adres defterlerinin de yerel olarak desteklenip desteklenmediğinden henüz emin değiliz. Ana odak noktası başlangıçta Exchange aracılığıyla e-postadır. Şu ana kadar Thunderbird masaüstündeki Exchange desteğinin bir eklenti aracılığıyla güncellenmesi gerekiyor.

Eklentiler şimdilik yok, CalDAV ve CardDAV belki


Android Thunderbird eklentilerinden bahseden geliştiriciler, K-9-Mail'in Thunderbird masaüstünden farklı bir kod tabanına sahip olduğunu ve eklentilerin masaüstü kullanıma yönelik tasarlandığını açıkladı. Android sürümü için eklentiler istiyorlar ancak bu önümüzdeki birkaç yıl içinde pek mümkün görünmüyor.

Belki konu Thunderbird mobile'da CalDAV ve CardDAV takvimini ve iletişim protokollerini desteklemeye geldiğinde tanımlanmış bir şeyler vardı. Geliştiricilere göre, kişilerinizin ve takviminizin tek bir uygulamada merkezileştirilmesi birçok kullanıcı için cazip, ancak aynı zamanda çok fazla geliştirme çabası gerektiriyor.

Android için K9 ve Thunderbird paralel olarak


K9 robot köpek logosu da toplulukta oldukça popüler olduğundan Android için Thunderbird'ün piyasaya sürülmesiyle K9'un ortadan kaybolması beklenmiyor. Her iki uygulamanın da bir veya iki yıl daha aynı kod tabanıyla ancak farklı markalamayla paralel olarak sunulması bekleniyor. Ancak kullanıcıların daha sonra K9'dan Android için Thunderbird'e geçişi manuel olarak başlatmaları gerekecek. Diğer şeylerin yanı sıra, geçişi kolaylaştıracak Mozilla hesap senkronizasyonu özelliklerini temel alan bir aracı değerlendiriyoruz.

Geliştiriciler, muhtemelen çoğu kullanıcıyı ilgilendiren sorun, yani çıkış tarihi hakkında daha fazla bilgi sunmadı. Gerçekte Android için Thunderbird'ün 2023'te çıkması gerekiyordu, o zamanlar 2024'ün başından bahsediyorduk. Ancak geçtiğimiz Aralık ayında geliştiriciler bunun zaten daha uzun süreceğini ve özelliklerden vazgeçmek istemediklerini açıkça belirttiler. . Yani yeniden markalama, uygulama hazır olduğunda gerçekleşecek. Lansman sırasında, bu ne zaman gerçekleşirse, Thunderbird uygulaması Google'ın Playstore'unun yanı sıra F-Droid açık kaynaklı Android uygulama mağazasında da görünmelidir.


(yardım)



Haberin Sonu
 
Üst