AB politikacıları dijital ekonomiyi yeni araçlarla güçlendirmek istiyor

Adanali

Member
AB, Dijital Hizmetler Yasası (DSA), Dijital Piyasalar Yasası (DMA) ve diğer düzenlemelerle dijital ekonomiyi dizginlemek istiyor. Bu tartışmasız devam etmez. AB politikacıları, yaklaşan Avrupa seçimleri öncesinde Pazartesi günü Berliner Tagesspiegel'in ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte doğru dengeyi tartıştılar.

Duyuru



Avrupa Parlamentosu'nun Enerji, Araştırma ve Geliştirme Komitesi üyesi Hildegard Bentele (CDU), “Prensip olarak yasal düzenlemelerde büyük ilerleme kaydettik. Bunların çoğu büyük bir çoğunlukla onaylandı” dedi. Aşırı düzenlemeye yönelik sıklıkla dile getirilen eleştirilere şu yanıtı verdiniz: “Şirketler bizden çerçeve koşulları istiyor. Güvenli planlama yapabilmek için istiyorlar.” Aynı zamanda AB tüketicilere ABD'den daha bağlı.

İyi düzenleme


Avrupa Parlamentosu'nun hukuk komitesi başkan yardımcısı Sergey Lagodinsky (Yeşiller), “Otomatik olarak daha fazla bürokrasiye yol açmayan bir düzenleme örneği, standartların birleştirilmesidir. Bu, ekonomiyi yamalı bir çalışmadan kurtarır” dedi. İç Pazar ve Tüketicinin Korunması Komitesi üyesi Svenja Hahn (FDP), demokrasi ve hukukun üstünlüğünün AB'nin gücü olduğunu övdü. Ancak kurallar “çok nadiren daha fazla yenilikçi kapasite yönünde ilerledi”.

Tartışma sırasında üç Avrupalı siyasetçi – Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve SPD'nin ana adayı Katarina Barley, hastalık nedeniyle katılamadı – bir sonraki yasama meclisinde Avrupa'da dijital ekonomiyi teşvik etmek için bazı somut araçlardan ve önlemlerden bahsetti. . Lagodinsky, “Bu, sermayeyi harekete geçirmekle ilgili” dedi. 2023'ün ilk yarısında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yapay zeka girişimlerine 30,8 milyar dolarlık risk sermayesi akışı olurken, aynı dönemde Avrupa'da bu rakam yalnızca 3,7 milyar dolardı.

Lagodinsky, yetişmek ve teşvik sağlamak için, yeniliklere yapılan yatırımlar için Hermes'in devlet garantileri lehinde konuştu. Aynı zamanda “Startup'lara yönelik Erasmus programları”na ve kuruculara yönelik sınır ötesi burslara da destek verdi. Yatırımcılar için iflas kanununun iyileştirilmesi gerekiyor çünkü ABD'de risk sermayedarları, biri başarısız olsa bile diğer projeleri yönetmeye devam edebilirler. Yeşil Milletvekili, bunun Avrupa Birliği'nde de geçerli olması gerektiğini söyledi.

Yeni Alman zihniyeti


Lagodinsky, vergi kanununun daha fazla amortismana izin vermesi gerektiğini söyledi. Bu nedenle Hahn, ABD'de Enflasyon Azaltma Yasası ile mümkün olduğu gibi vergi indirimi çağrısında bulundu. Temel olarak Almanya'daki “zihniyetin” değişmesi gerekiyor. Liberal, “İsveç'te olduğu gibi risk alma konusunda daha fazla istekliliğe ihtiyacımız var” dedi.

Hahn, AB'nin dijitalleşmeye daha fazla para harcaması ancak fon tahsisinin ulusal tasarımını üye devletlere bırakması gerektiğini sordu. Veri ekonomisini teşvik etmek için, tek tek devletlerle uluslararası veri anlaşmalarını destekleyerek “dijital göçebeliği” ve genel olarak daha fazla veri kullanımını kolaylaştırdı.

Telefónica Deutschland'ın hukuki ve kurumsal işler başkanı Valentina Daiber, işbirliğini ve şirketlerin devralınmasını kolaylaştırmak için rekabet yasasında değişiklik yapılması lehinde konuştu. Şirketler için genellikle külfetli olan karmaşık dokümantasyon gerekliliklerini azaltarak, şu anda her taraftan eleştirilen bürokrasiyi dizginlemek istiyor.


(vbr)



Haberin Sonu
 
Üst