Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo yer elması
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet ayva
- 1 adet yeşil elma
- Tuz
- Zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yer elmaları soyulur ve küp formunda doğranır. Kararmamaları için limonlu suda yada sirkeli suda bekletilir.
- Tencereye zeytinyağ, piyazlık doğranan soğan eklenir. Karıştırılır.
- Üzerine küp küp doğranmış patatesler, havuçlar eklenir. Tuz eklenip karıştırılır.
- Küp küp doğranan ayvalar, yeşil elmalarda eklenir. Üzerine biraz sıcak su eklenir.
- En son üzerine suyunu süzdüğümüz yer elmaları eklenerek kapağı kapatılarak, kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirilir.
Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı