Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg asma yaprağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç maydanoz
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
- Limon dilimleri
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Üzerini geçicek kadar sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Salamura asma yapraklarını ılık suda yarım saat bekletin 2 defa suyunu değiştirin. Tuzu gitsin.
- İç harcı için küçük küpler halinde doğranan soğanlar zeytinyağında kavurun. Toz şekeri de ek edelim ve karıştıralım.
- Pirinçleri yıkayıp, suyunu süzüp ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Baharatları ve rende domatesi de ekleyin.
- 1,5 su bardağı su eklenerek, altı kısılır. Suyunu büsbütün çekene kadar pirinçler kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu çektikten daha sonra ocaktan alalım ve doğradığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım. İç harcımız bir kenarda soğusun.
- Akabinde tepsiye yapraklar tek tek serilerek, geniş tarafına yaklaşık birer tatlı kaşığı iç harç şerit halinde temalır ve sarılır. İç harcımız bitene kadar bu sürece devam edilir.
- Tenceremizin tabanına asma yaprağı yerleştirelim ve sarmalarımızı sırayla yanyana dizelim.
- Yaprak sarmaların üzeri 1 parmak geçinceye kadar suyunu ek edip üzerini yapraklarla kapatalım ve zeytinyağı, limon suyu ve limon dilimlerini ekleyelim.
- En son tencerenin içine girebilecek büyüklükte bir tabak sarmaların üzerine oturtulur ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Yaprak sarmaları kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Piştikten daha sonra tabak kaldırılır.
- Büsbütün soğuduktan daha sonra soğuk servis edin.
- Afiyet olsun.