Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 700 gram taze fasülye (ben şeker fasülye kullandım)
- 3 adet domates
- 1 adet büyük soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet küp şeker
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulyenin var ise kılçıkları alınır ve temizlenir.
- Temizlenen fasulyeler büyükse üç eşit kesime küçükse iki eşit kesime bölünür.
- 1 büyük uzunluk soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağıyla birlikte tencerede rengi değişinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine fasulyeler, fasulyelerin de üzerine küp küp doğranmış ya da rendelenmiş domatesler eklenir.
- Domatesin suyunun tencerenin en altına kadar ulaştığından emin olun yoksa tabanı meblağ.
- Tencerenin ağzı kapatılarak 8-10 dk kadar sebzeler buharda pişirilir.
- 8-10 dk daha sonra tencereye 2 adet küp şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
- 5 dk orta ateşte pişirilir. sonrasındasında 30-35 dk kısık ateşte pişirilir.
- Eğer yemeğin suyu az gelmişse yarım çay bardağı su eklenir.Afiyet olsun