Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg yer elması
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2-3 yemek kaşığı ince doğranmış portakal kabuğu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yer elmaları yıkanır, soyulur ve istenilen biçimde doğranır, limonlu suda bekletilir.
  2. Küçük doğranmış soğan, verev kesilmiş havuçlar,zeytinyağında bir kaç dakika kavrulur.
  3. Üzerine doğranmış yer elması, şeker, portakal kabuğu, tuz ve portakal suyu eklenir.
  4. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (portakal suyu az gelirse sıcak su ek edebilirsiniz)
  5. Soğuduktan daha sonra ince kıyılmış maydanoz yahut dereotu ile süsleyerek servis yapılır.
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst