Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet pırasa verev doğranmış
- 2 adet havuç verev doğranmış
- 5-6 adet kuru erik doğranmış
- 1 portakal suyu
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağında havuçları 5-6 dakika kavurup, pırasaları ekliyoruz.
- 5-6 dakika birlikte kavurup üzerine pirinci portakal suyunu ve kuru eriği ekliyoruz.
- 1 bardak suyu ek edip en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen pırasaya limon suyunu sıkıyoruz ve bir ölçü daha zeytinyağı ek ediyoruz. Tenceresinde soğumaya bırakıyoruz.