Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk kereviz
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük domates rendesi
- 1 büyük portakal suyu
- 1 er çay kaşığı kimyon tatlı kırmızı biber karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizler soyulur iri küpler halinde doğranır limonlu suya yatırılır.
- Diğer bir tarafta derin bir tencerede 1 orta uzunluk soğan yemeklik doğranır zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine yemeklik iri küpler halinde doğradığınız havuç ve patatesler eklenir kavrulmaya devam edilir
- Renkleri dönmeye başladığında üzerinde limonlu suyu süzülen kerevizler ek edilir.
- Birkaç cins çevrildikten daha sonra üzerine domates rendesi eklenir.
- Altı kısılır kapağı kapatılır.
- 5 dakika daha sonra bir büyük portakalın suyu sıkılarak ek edilir portakal suyu ile sebzeler yaklaşık 15-20 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine baharatlar tuz ve toz şeker ilave edilir kapağı kapatılıp 5 dakika daha pişirilir.
- Akabinde sebzelerin üzerine 1 parmak geçecek kadar kaynar su temalır.
- Evvel yüksek ateşte 10 dakika pişirilip altı kısılır.
- Sebzeler uygunca pişene kadar kısık ateşte pişirilir altı kapatılır.İyice soğuduğunda tercihen bir gün daha sonra servis edilir.Afiyet olsun.