Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Salatası

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Salatası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
Süslemek için;

  • Dereotu
  • 1 adet limonun suyu (Kerevizleri bekletmek için)
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kaseye biraz su dolduralım. Üzerine limonun suyunu sıkalım.
  2. çabucak sonrasında kerevizin kabuklarını soyalım küp küp biçimde doğrayalım ve limonlu suyun içerisine atalım.
  3. Başka yandan soğanı yemeklik doğrayalım bir tencereye zeytinyağını ekleyelim.
  4. Üzerine doğradığımız soğanları ekleyelim ondan sonrasında havucun kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım doğradığımız soğanların üzerine havucu da ekleyelim ikisini rengi pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Patatesin kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım. Patates ve suyunu süzdüğümüz kerevizleri pişen soğan ve havucun içerisine ekleyelim ve renkleri yavaşça dönene kadar kavuralım.
  6. Kavrulan sebzelerin üzerine yarım su bardağı sıcak su 1 su bardağı portakal suyunu şeker ve tuzu ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim.
  7. Pişen zerzevatları soğumaya bırakalım. Soğuduktan daha sonra bir servis tabağına alarak üzerini dereotu ile süsleyelim.
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst