Zeytinyağlı Pirinçli Brüksel Lahanası Yemeği

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Pirinçli Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz ,tozşeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber, toz tatlı biber
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı olağan boyutta su bardağı ile su
Zeytinyağlı Pirinçli Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Brüksel lahananın dış kabuklarını alalım kökünü güzelce keselim soğanı soyup, yemeklik doğrayalım.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım, havucuda soyalım, ince halka keselim tencereye yağı koyalım. Soğanı, biberleri, havucu koyalım karıştıralım 2 dk kavuralım.
  3. daha sonra tuz, baharatları serpelim, sirkeli suda bekletip, yıkayıp, süzdüğümüz lahanaları ek edelim karıştıralım, kapağını kapatalım 5 dk kısık ateşte pişirelim.
  4. Oda sıcaklığındaki suyunu verelim yıkadığımız pirinci de ekleyip karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 35-40 dk suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim. Servis tabağına alalım afiyet olsun.
Zeytinyağlı Pirinçli Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst