Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Pirinçli Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz ,tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber, toz tatlı biber
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı olağan boyutta su bardağı ile su
Not EkleTanımı Yazdır
- Brüksel lahananın dış kabuklarını alalım kökünü güzelce keselim soğanı soyup, yemeklik doğrayalım.
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım, havucuda soyalım, ince halka keselim tencereye yağı koyalım. Soğanı, biberleri, havucu koyalım karıştıralım 2 dk kavuralım.
- daha sonra tuz, baharatları serpelim, sirkeli suda bekletip, yıkayıp, süzdüğümüz lahanaları ek edelim karıştıralım, kapağını kapatalım 5 dk kısık ateşte pişirelim.
- Oda sıcaklığındaki suyunu verelim yıkadığımız pirinci de ekleyip karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 35-40 dk suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim. Servis tabağına alalım afiyet olsun.