Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg pırasa
- 1 baş orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 adet orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 dolu çay kaşığı tuz
- 2,5 bardak kaynar su (bardak ölçüsü 200 ml)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasa soğan ve havuçlarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
- Soğanlar yemeklik biçimde doğranmış olucak.
- daha sonra zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz.
- hem de bir yandan suyuda kaynatın hazırda beklesin.
- Akabinde havucuda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayıda ek edip biraz kavrulduktan daha sonra pirinçi, tuzu ve suyu ekliyoruz.
- Karıştırıp kapağını örtüyoruz.
- Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişiriyoruz fazla tutmayın eriyebilir.
- Düdüklüye bakılırsa değişir o yüzden süreyi kendinize bakılırsa ayarlayınız.
- Piştikten daha sonra sıcak servis ediniz. Afiyet olsun????.