Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
- 2 adet soğan
- 1 bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tatlı salça
- 2yemek kaşığı kadar biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 4 su bardağı pirinç̧
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur akabinde pirinç eklenir.
- Biraz kavrulduktan daha sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
- Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
- Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
- daha sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan daha sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
- Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
- Yaklaşık 10-15 dakika daha sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal sayesinde tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
- Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak sayesinde kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
- Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak sayesinde 2 yahut 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
- Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve şimdi üzerine çıkacak kadar su eklenir.
- 30-35 dakika daha sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. ???????????????? afiyet olsun.