Zeytinyağlı Lahana Sarması

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
  • 2 adet soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tatlı salça
  • 2yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 su bardağı pirinç̧
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
Baharatlar;

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı nane
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur akabinde pirinç eklenir.
  2. Biraz kavrulduktan daha sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
  3. Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
  4. Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
  5. daha sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan daha sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
  6. Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
  7. Yaklaşık 10-15 dakika daha sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal sayesinde tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
  8. Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak sayesinde kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
  9. Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak sayesinde 2 yahut 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
  10. Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve şimdi üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  11. 30-35 dakika daha sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. ???????????????? afiyet olsun.
    ☺
    ‼
    .
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst