Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat (Islatmak için)
- 1 çay kaşığı tuz (Islatmak için)
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 çay kaşığı tuz ve karbonatla suda ıslatarak 1 gece bekletiyoruz.
- Soğanları küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağında kavuruyoruz. daha sonra salçayı ek ediyoruz.
- Birkaç kere karıştırdıktan daha sonra yıkayıp, süzdüğümüz fasulyeleri ek ediyoruz.
- Üstünü gecene kadar sıcak su koyuyoruz. Tuz ek ediyoruz.
- Kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Yumuşadıysa kapatıyoruz. Afiyet olsun.