Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Kuru Erikli Enginar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 8 modül ikiye bölünmüş bebek enginar
- 1 adet ay biçiminde doğranmış kuru soğan
- 1 küçük kase haşlanmış bezelye
- 1-2 yemek kaşığı kapari
- 5-6 kurutulmuş ekşi erik
- 1 adet portakal suyu
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 3 kısım yeşil soğan ince kıyılmış
- 1/2 (yarım) bağ dereotu ince kıyılmış
- Tuz
- Çokça zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağında kuru soğanı terletelim.
- Üzerine enginarları ek edip iç kısımları alta gelecek biçimde dizelim.
- Üzerine haşlanmış bezelye kapari ve kuru erik ek edelim.
- Portakal suyu ve limonu ek edip en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yumuşayan yemeğe taze soğan ve dereotu ek edip 5-6 dakikada bu türlü pişirip, kendi kabında soğumaya bırakalım.
- Servistilk evvel üzerine bir ölçü daha zeytinyağı ek edelim. Afiyet olsun.