Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Kuru Biber Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çorba kasesi kadar sıcak suda beklemiş kuru domates
- 2 çorba kasesi kadar haşlanmış kuru biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zeytinyağımızda piyazlık doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Rengi pembe kalmasın.
- Akabinde salçamızı ekleyip onu da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Domateslerimizi ve biberlerimizi koyup, suyumuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Suyunu çekince kavurmamız hazır. Şimdiden afiyetler olsun ????.