Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye Tanımı İçin Gereçler
Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 poşet bezelye (Ayıklanmış yarım kilo kadar)
- 1 orta uzunluk soğan
- 200-250 gram kıyma
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 tane havuç
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Üzerini geçecek kadar su
Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda patates ve havucu küp küp doğrayıp güzelce yıkıyoruz. Tenceremize kıymamızı koyup biraz kavuruyoruz.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- sonrasındasında havuçlarımızı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz. Patatesleri ekleyip bir iki kez daha karıştırıp, en son bezelyemizi ekleyip, hepsini harmanladıktan daha sonra üzerini geçecek kadar suyumuzu ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz.
- Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten daha sonra sıcak servis ediyoruz afiyet olsun ????