Zeytinyağlı Kereviz

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynat su
  • Limon
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizleri soyup, soğana enginar üzere halka halka doğrayın. Bir kerevizden üç daire çıkıyor.
  2. Kerevizlerin ortası genelde bu mevsimde yumuşak olduğundan ortasını bıçakla oyup oyduğunuz yere havuç yerleştirin. Limonlu suya bırakın.
  3. Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda pişirin.
  4. Soğanları bir kaseye alıp birebir tencereye kerevizleri yerleştirin.
  5. Ayırdığınız soğanları kerevizlerin üzerine hisse edin. Kalan havucu da üzerine rendeleyin.
  6. Doğradığınız dereotunu serpiştirin, zeytinyağı ve karabiberi ekleyip iki su bardağı suyu koyun. Tuzunu da attıktan daha sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  7. Kerevizleri denetim ettikten daha sonra ocağı kapatın. Soğumaya bırakın limonla servis edin.
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst