Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği)

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük uzunluk sert beyaz lahana
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Yarım su bardağı süt
  • Pul biber yada minik kırmızı acı arnavut biberi
Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahana güzelce yıkanır üst yapraklarından iki-üç sıra koparılarak atılır daha sonra bıçakla ikiye bölünüp enine ikişer parmak kesilir. Kuşbaşı olacak biçimde doğranır tencereye tabanını kaplayacak kadar yağ dökülür.
  2. 1 adet soğan yemeklik doğranır, kavrulur. Bir tatlı kaşığı şekerle soğanlar birlikte karamelize edilir.
  3. Salçalar bir iki çeşit kokusu gidene kadar kavrulur, lahanalar tencereye konur kapak kapatılır.
  4. 3 dakika daha sonra alttan üste kaşıkla karıştırılır yeniden kapak kapatılır 2 dakika daha sonra yine açılarak üzerine çıkacak kadar ılık su ek edilir.
  5. 2 yemek kaşığı pirinç de güzelce yıkanarak ek edilir, karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Kaynamaya başladıktan daha sonra altı kısılır lahanalar yumuşayana pirinçler yeterlice şişip pişene kadar 20-25 dakika pişirilir tuzu denetim edilir. Salçalardan dolayı damak tadına göre ek edilir kalan zeytinyağı ek edilir karıştırılır.
  7. 5 dakika daha sonra altı kapatılır düdüklüde daha kısa müddette pişirebilirsiniz servis esnasında yemek tabağınıza 5 yemek kaşığı süt, kırmızı pul biber ile ya da acı turşu ile servis edilir afiyet olsun
    ❤
Benim büyüklerim o turşu yaptığımız çiçek biberini (minik yeşil saksı biberide denir) yada arnavut biberi derlerdi minik kırmızı acı biber, onun bir adedini bütün olarak ucunu koparıp servis tabağındaki yemeğin üzerine yanına koyarlar bol acı olur o denli yerlerdi
❤
.

Not 1. Yemeğin tamamı bitecekse yarım su bardağı süt dökülerek bir taşım kaynatılır o denli servisi yapılır şayet tenceredeki yemek bitmeyecek ise servis tabaklarına istekle bakılırsa süt koyularak servis edilir, zira beklediği vakit tuzdan dolayı kesilme yapılabilir.

Not 2. Bu yemek tavuk eti ile ya da kırmızı ekledi ne yapılabilir o biçimde hazırlamak için evvel etler sotelenir çabucak sonrasında sırasıyla soğan ve lahanalar ek edilerek pişirilir o denli de hoş olur afiyetler olsun
❤
.

Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst