Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağlı kabak yemeği
- 3 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2-3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Dereotu
- Tuz, pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımıza çatalla çizikler atıp yuvarlar doğrayalım.
- Yayvan bir tencereye dizelim.
- Üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim.
- Domateslerimizi de doğrayıp üzerine dizelim.
- Salçayı tuzu ve pulbiberi sıcak suyla karıştırıp kabakların üzerine dökelim.
- Son olarak yağını döküp kısık ateşte hiç karıştırmadan yumuşayana kadar pişirelim.
- Yemeğimiz pişince üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim.
- İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz????.