Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 küçük bağ ıspanak
- 1 küçük bağ ısırgan otu
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet köy biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
- 1,5 su bardağı olağan su bardağı ile su
- 1 küçük kase yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çimdik pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayalım sirkeli suda bekletelim, yıkayalım, süzgüye alalım, tencereye yağı koyalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdekleri çıkarılmış biberleri ekleyelim kabuğu soyup, küçük doğradığımız havucu koyalım 2 dk soteleyelim.
- Tencereye ıspanağı ısırgan otu ek edip, karıştıralım bu türlü kısık ateşte 2-3 dk bu biçimde pişsin. daha sonra oda sıcaklığında suyu verelim otlarımızın rengi yeşil kalsın yıkadığımız bulguru ek edelim, karıştıralım.
- Tuz baharatı serpelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 30-35 dk denetim ederek pişirelim biraz soğuduktan tabağa alalım.
- Üzerine isteğe sarımsaklı yoğurt koyalım pulbiber serpelim, isteyen sade yoğurtla tüketebilir afiyet olsun.