Zeytinyağlı, Isırgan Otlu, İsotlu Ispanak Yemeği

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı, Isırgan Otlu, İsotlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük demet ısırgan otu
  • 1 küçük demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı isot biber
Zeytinyağlı, Isırgan Otlu, İsotlu Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayıp yıkayalım sirkeli suda bekletip yıkayıp süzelim tencereye yaği koyalım.
  2. Yemeklik doğranmış soğan koyalım bir dk kavuralım.
  3. Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri de ekleyelim karıştıralım ısırgan otu koyalım bir karıştıralım.
  4. daha sonra ıspanağı ekleyelim bir karıştıralım beş dk bu türlü kısık ateşte pişirelim. s
  5. daha sonra tuz baharat serpelim karıştıralım oda sıcaklığında suyu verelim yıkadığımız bulguru serpelim.
  6. Fokurdayunca ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim.
  7. Soğuduktan daha sonra servis tabağına alalım isteğe göre sarımsaklı yoğurt ve sade yoğurt tüketebiliriz sade yemek olarak da tüketebiliriz.
Zeytinyağlı, Isırgan Otlu, İsotlu Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst