Beykozlu
New member
Zeytinyağlı, Isırgan Otlu, İsotlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 küçük demet ısırgan otu
- 1 küçük demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı isot biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayıp yıkayalım sirkeli suda bekletip yıkayıp süzelim tencereye yaği koyalım.
- Yemeklik doğranmış soğan koyalım bir dk kavuralım.
- Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri de ekleyelim karıştıralım ısırgan otu koyalım bir karıştıralım.
- daha sonra ıspanağı ekleyelim bir karıştıralım beş dk bu türlü kısık ateşte pişirelim. s
- daha sonra tuz baharat serpelim karıştıralım oda sıcaklığında suyu verelim yıkadığımız bulguru serpelim.
- Fokurdayunca ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim.
- Soğuduktan daha sonra servis tabağına alalım isteğe göre sarımsaklı yoğurt ve sade yoğurt tüketebiliriz sade yemek olarak da tüketebiliriz.