Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tanımı İçin Materyaller

  • 4,5 adet temizlenmiş enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çorba kasesi bezelye
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağ
  • Tuz
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle temizlenmiş enginarlarımızı limonlu suda kararmaması için bekletelim.
  2. Garnitürü hazırlamak için patates, havucu küp küp doğrayalım, bezelyeleri ön haşlama yapalım 5 dakika falan, tavaya zeytinyağı alalım üstüne yemeklik doğradığımız soğanları alıp kavuralım.
  3. Akabinde patatesi havucu alıp kavuralım. Suyunu süzdüğümüz bezelyeleri de ekleyelim göz sonucu tuzumuzu ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
  4. Enginarları uygun bir tencereye yerleştirelim, pişen garnitürleri içine dolduralım kenarlarına taşabilir. Üstüne zeytinyağı gezdirelim, göz sonucu sıcak suyu koyup pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst