Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet enginar
- 1 avuç bakla
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 orta uzunluk kase bezelye
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2adet limon suyu
- 4-5 kısım dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Enginarları limonlu suda bekletin patates ve havuçları küp küp doğrayın, bakla ve bezelyeyle birlikte haşlayın ve süzün.
- Üzerlerine, kuru soğan doğrayın limonlu suda bekleyen enginarları, çukur kısımları üstte kalacak biçimde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin.
- Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız zerzevat karışımıyla doldurun.
- 1 adet limon suyunu; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle farklı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerine gezdirdikten daha sonra epeyce az su ekleyin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 45- dakika pişirin. Enginarların üzerine dereotu ekleyin afiyet olsun.