Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet kabak
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar ortadan ikiye kesilerek orta incelikte yarım ay biçiminde doğranır.
- Soğanlar halka halinde doğranır ve zeytinyağında biraz kavrulur.
- Sarımsaklarda eklenir.
- daha sonrasında domates, yeşil biber,salçalar ve baharatlarda eklenerek,nohut ve kabakta eklenip sıcak suyu da ek edilir.
- Orta ateşte kabaklar pişene kadar pişirilir.
- En son limon suyu eklenir, 2 dk daha sonra ocağın altı kapatılır.