Zeytinyağlı Ekşili Kabak

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabaklar ortadan ikiye kesilerek orta incelikte yarım ay biçiminde doğranır.
  2. Soğanlar halka halinde doğranır ve zeytinyağında biraz kavrulur.
  3. Sarımsaklarda eklenir.
  4. daha sonrasında domates, yeşil biber,salçalar ve baharatlarda eklenerek,nohut ve kabakta eklenip sıcak suyu da ek edilir.
  5. Orta ateşte kabaklar pişene kadar pişirilir.
  6. En son limon suyu eklenir, 2 dk daha sonra ocağın altı kapatılır.
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst