Zeytinyağlı Beyaz Barbunya

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 küçük kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 300 ml su ( büyük su bardağı )
  • Ayriyetten barbunyayı bekletmeye su
Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Barbunyayı bir gece evvelce yahut sabah erkenden soğuk suda bekletelim.
  2. Süzüp barbunyayı yaklaşık 40-45 dk orta ateşde haşlayın.
  3. Zeytinyağda soğan ve sarımsağı kavuralım. Akabinde havuç, patates ve biberi ekleyip kavuralım biraz daha.
  4. Salçamızı, domateside ekleyip en sonda haşlanmış barbunya ve tuzu dökelim üstüne.
  5. Hepsini birbirine karıştırıp üstüne suyumuzu ekleyip bir 30 dk daha orta ateşde üstü kapalı pişirelim.
Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst