Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Diyete dayanak veren vitamin deposu şahane bir yemek????
- 1 kilo taze barbunya (yazdan buzlukta koruma etmiştim onu kullandım)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tane patates
- 2 tane havuç
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2-2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Diyete dayanak veren vitamin deposu şahane bir yemek????
- Öncelikle barbunyaları ayıklayıp yıkayalım tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edip 10 dakika kadar haşlayalım.
- Başka bir tencereye zeytinyağını alalım üzerine küçük doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ek edelim biraz kavuralım.
- Üzerine küp doğranmış patates ve havuçları da ek edelim.
- Salçayı ekleyip biraz kavuralım.
- Haşlanmış barbunyayı tencereye ek edelim.
- Üzerine rendelenmiş domates,tuz ve toz şekeri ilave edip suyunu ekleyelim .
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizi biraz dinlendirdikten daha sonra dilerseniz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.