Beykozlu
New member
Zeytin Yağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kırık pirinç
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salça
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- Ortalarına dizmek için dilimlenmiş limon
- Yarım kilo asma yaprağı
- 1 çay bardağı zeytin yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Domates ve biber salyalarını ekleyip kavuralım.
- 2 su bardağı yıkanmış kırık pirinçleri tencereye alalım.
- Tuz, kekik, kimyon ,kuru nane ,karabiber baharatlarını ekle.
- 1 su bardağı sıcak su da ekle suyunu çekene kadar kaynat. Ben önden biraz pişiripte sarıyorum daha lezzetli oluyor ve kolay sarılıyor.
- Yaprağı tabağa alalım.
- İçine biraz hazırladığımız içten koyalım kenarlarını içine kıvırıp saralım.
- Tencereye sıra sıra dizdiğimiz sarmalarımızın üstüne 1 çay bardağı zeytin yağ ve 1 çay bardağı da sıcak su ekleyip 30 dk pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.