Beykozlu
New member
Zerzevat Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kabak (iri rende)
- 1 havuç (iri rende)
- 1 kırmızı biber (ince kıy)
- 1 sarı biber (ince kıy)
- 1 yeşil acı kıl biber (ince kıy)
- 2 yumurta
- 1 kuru soğan (iri rende)
- 3-4 adet taze soğan (ince doğra)
- 2 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
- Dere otu
- Maydanoz
- Taze nane
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kuru nane 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı un
- Kızartmak için zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Rende kabak, havuç, soğan, sarımsak, kıyılmış yeşillikler ve biberler karıştırılır.
- Baharatlar ek edilir.
- Un, kabartma tozu, yumurta ek edilerek karıştırılır.
- Kızgın zeytinyağına kaşıkla dökülerek önlü gerili kızartılır. Afiyet olsun????