Beykozlu
New member
Zerzevat Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 250 gram mantar
- 1 adet kabak
- 250 gram ıspanak
- Kremalı mantar çorbası (Toz halinde)
- 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kaşığı karabiber
- Zeytin yağı
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 yemek kaşığı dolusu un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kaşar peyniri
- kırmızı kapya biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir tencerede beşamel sosu için tereyağı eritin üzerine un ek edip, karıştırarak kavurun.
- Akabinde sütü ekleyip, topaklanmaması için devamlı karıştırın.
- Son olarak beşamel sosun tuz ve karabiberini ek edip, yoğunlaşıncaya kadar karıştırın, yoğunlaşınca ocaktan alın.
- Öteki bir tencerede soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
- Üzerine küp küp doğranmış patates, havuç ve kabakları ekleyip kavurun.
- Akabinde mantarları ve ıspanakları da ekleyip biraz daha kavurun.
- Pul biber, karabiber tuz ekleyin.
- Öbür bir tencerede beşamel sosu pişirip sebzelerin üzerine ekleyin.
- Akabinde toz halindeki kremalı mantar çorbasını da ekleyip kavurun.
- Kavrulan zerzevatları yağlanmış borcama ekleyin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
- En üste kapya biberleri doğrayıp, dizin.
- 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.