Beykozlu
New member
Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg karnabahar
- 1 kg patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabaharı ayırıp güzelce yıkıyoruz, sonrasındasındada patatesleri temizleyip yıkayıp, istediğimiz üzere, fazlaca kalın olmayacak biçimde doğruyoruz.
- çabucak sonrasında bir kapta, bütün baharatları karıştırıp, akabinde rendelenen sarımsakları baharat karışımının içine koyup karıştırıyoruz.
- Büyük bir kapta, baharat karışımını, patates dilimlerini, karnabaharları ve zeytin yağını katıp güzelce karıştırıyoruz.
- Tepsiye, yağlı kağıt serip, üzerine karışımımızın hepsini yaydırarak koyuyoruz.
- Soğuk fırına, 200 dereceye ayarlayıp, tepsimizi fırına koyuyoruz. Orta arar çatalla denetim edip, pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Benim fırınımda 1 saatte yakın müddette pişti, fırından fırına fark edebilir.
- Piştikten daha sonra isteğe bağlı çabucak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
.