Zerdeçallı Karnabahar Graten

Beykozlu

New member
Zerdeçallı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar bir kase kadar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zerzevat tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterince ince kıyılmış maydanoz
Zerdeçallı Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle karnabaharları çiçeklerinden ayırıp yıkayıp uygun bir fırın kabına yerleştirin.
  2. Bir sos tavasının içerisine tereyağ ekleyip unu ek edin unun kokusu çıkana kadar kavurun .
  3. Yavaş yavaş sütü ekleyip süratlice karıştırın.
  4. Kıvam almaya başlayınca baharatları ekleyin ,kıvamı epeyce koyu olmasın ,koyu olursa biraz süt yada sıcak su ek edebilirsiniz .
  5. Kaynamaya başlayınca iki üç dakika kadar kaynasın sosunuzu karnabaharların üzerine dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  7. Karnabaharlar yumuşayınca fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin .
  8. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip yeniden az bişey kaşar serpiştirip yeniden fırına verin .
  9. Üzeri kızarıncaya kadar denetimli pişirin.
  10. İstediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Zerdeçallı Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst