Beykozlu
New member
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı İçin materyaller
- 90 gr esmer şeker
- 100 gr bal
- 50 gr pekmez
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2 çay kaşığı toz zencefil
- ½ çay kaşığı toz karanfil
- 115 gr yumuşak tereyağı
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 500 gr un
- Bal, pekmez ve şeker ocağa alınarak ısıtılıt. Şekerler eriyince içerisine baharatlar eklenerek karıştırılır.
- yavaşça ılıdıktan daha sonra tereyağını ekleyerek karıştırın. Karışım soğumaya bırakın.
- Yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyin. akabinde kuru gereçleri ekleyerek karıştırın, yoğurun.
- Hamuru dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt içinde açın ve istediğiniz hallerde kesin.
- Fırın tepsisine dizin ve evvelde ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir biçimde 10-25 dakika pişirin.
- Fırın gücüne bakılırsa pişme derecesi ve mühleti değişkenlik gösterebilir. Denetimli bir biçimde renk alana kadar pişirin.
- Baharatları damak tadınıza bakılırsa arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
- Üzerine ‘icing’ yaparak süsleyebilirsiniz.