Beykozlu
New member
Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı orta bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kimyon toz tatlı biber
- 1 adet uzunluk kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet taze yeşil soğan
- 6-7 yaprak kıvırcık marul
- 1 tutam maydanoz ve dereotu
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük uzunluk limonun suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Suyu kaynatalım daha sonra bulguru kaynayan suya atalım bir karıştıralım tencerenin kapağı kapatalım ocağı kaparalım bulgur yeterlice şişsin suyunu çeksin öteki tarafta biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.
- Küçük doğradığımız soğanı, sarımsağı küçük yemeklik doğrayalım. Yeşillileri sirkeli suda bekletip daha sonra duru su ile yıkayıp, süzelim.
- Yeşillikleri ince doğrayalım tavaya yağı koyalım. Soğanı, sarımsağı, biberleri koyalım, kavuralım. Salçayı ekleyelim kısık ateşte 67 dk pişirelim.
- daha sonra bulguru geniş bir kaba alalalım soğusun pişirdiğimiz salçalı sosu dökelim, baharatları serpelim, uygunca tahta kaşıkla karıştıralım.
- Soğanları pişirdiğimiz tavaya yumurtayı kıralım, daha sonra yumurtayı güzelce kısık ateşte pişirelim, yumurtayı kısıra katalım, karıştıralım.
- Kısır biraz soğuduktan daha sonra yeşillikleri katıp, karıştıralım, limon suyu ekleyip, karıştıralım. Servis tabağına alalım afiyet olsun.