Beykozlu
New member
Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk kırmızı kapya biber
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar
- 2 yumurta
- Bi ölçü sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanakları güzelce bol suda yıkıyoruz (ben 4 5 sefer yıkıyorum)
- daha sonrasında 3 4 cm olucak biçimde doğruyoruz.
- Farklı bi tencerede suyumuzu kaynatıyoruz kaynayan suyu kenara alıp doğradığımız ıspanakları sıcak suda bekletiyoruz.
- Yumuşayana kadar oldukçada yumuşak olmasın yavaşça canlı kalmasına dikkat edin.
- daha sonrasında başka bi küçük tavada küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz yavaşça yumuşayınca küp küp doğranmış kapya biberi de ek ediyoruz kavuruyoruz 5 dk.
- Salça ek ediyoruz.
- Ispanakları süzüyoruz.
- Süzdüğümüz ıspanakları kavuruyoruz.
- Tuzunu baharatlarını ek edip kapağını kapatıyoruz suyunu biraz çeksin .
- Suyunu çekince kaşarı ek edip yumurtayı kırıyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz.
- Ortada bi ortalarını açıyoruz ki hoş pişsin 5 dk kısık ateşte pistikten daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.