Beykozlu
New member
Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg ıspanak
- 200 gram kıyma
- 5 adet yumurta
- 2 orta uzunluk soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkayıp doğradığımız ıspanakları hayli yavaşça haşlayın.
- daha sonra süzgeç te süzdürelim başka tarafta kıymayı uygun bir tencereye alıp suyunu çekene dek pişirelim
- Piyazlık doğradığımız kuru soğan ve biberleri tereyağı ve sıvı yağında düzgünce soteleyelim.
- daha sonra baharatları ekleyelim kavurma sürecine devam edelim.
- daha sonra uygunca süzülen ıspanağı ekleyin nazikçe karıştırın.
- Üzerine yumurtaları tek tek kırın yumurtalar pişince altını kapatın.
- Tabaklara servis edin yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun